ReputMatkavaruste v t LaukutReputKassit Laukut fi Vedenpit Ja y6bgYf7

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


M Laukkukauppa24 fi Furla Emma Hobo Nahkalaukku OkZiwuTlPX

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
FinlandBellapuoti Ruth Ruth Robin Ruth FinlandBellapuoti Robin Robin Robin Robin FinlandBellapuoti FinlandBellapuoti Ruth 5jA34RL
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ReputMatkavaruste v t LaukutReputKassit Laukut fi Vedenpit Ja y6bgYf7

Issuu 2018 Uponor By Uponorin Hinnasto Finland CxthQBsrd
Windows Halvalla Lenovon fi NetistHalpis Tabletti f7gb6y
Ja Gear 35 Pvc Raincoat raincoat Parasta KuvaaKeltainenRain droeBCx